Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Καλη Πρωτομαγια σε ολους!!
     Σημερα αν και ολοι αναρτουν διαφορες χειροτεχνιες για να φτιαξετε στεφανια και αλλα ομορφα πραγματακια για το σπιτι σας, εγω σκεφτηκα μια υπεροχη συνταγη για κρεμα μαλλιων...Δεν ξερω για εσας αλλα τα δικα μου τα μαλλια με τον τοσο ηλιο χρειαζονται πολυ περισσοτερη φροντιδα και επειδη οι κρεμες του εμποριου δεν με ικανοποιουν πληρως, αποφασισα να φτιαξω μια μονη μου με αγνα υλικα που μπορειτε και να βρειτε ευκολα!!
     Καποιες απο τις συνταγες που παρουσιαζω, θα μπορω να τις προμηθευω και εγω καποια στιγμη, μολις μου το επιτρεψει το προγραμμα μου!!
Προς το παρον προσπαθειστε να τη φτιαξετε μονες σας!!Θα δειτε διαφορα!!

Υλικα:
50ml ελαιολαδο ή οποιοσδηποτε συνδιασμος ελαιων (εγω θα προτεινα ελαιολαδο με λιγο αμυγδαλελαιο και αν μπορειτε να βρειτε, ελαιο αβοκαντο)
1,5 κουταλι σουπας λιωμενο shea butter ή mango butter (μπορειτε να τα βρειτε στα περισσοτερα φαρμακεια αρκει να τα ζητησετε να σας τα φερουν)
50ml υγρη Λεκιθινη (επισης στα φαρμακεια η σε μαγαζια που πωλουν τετοιου ειδους προιοντα)
100 ml νερο (καλυτερα αποσταγμενο)

Ανακατευετε ολα τα υλικα και ζεστενετε μεχρι να ενωθουν καλα. ΠΡΟΣΟΧΗ να μην βρασει!!Αν το μιγμα σας βγει πολυ αραιο, προσθεστε λεκιθινη, αν βγει πιο σφιχτο, προσθεστε λιγο νερο. Προσαρμοστε τις ποσοτητες αναλογα με την ποσοτητα που θελετε να φτιαξετε!!Για αρωμα μπορειτε να προσθεσετε λιγο αιθεριο ελαιο αναλογα με την προτιμηση σας, οπως εσπεριδοειδη (εγω τρελαινομαι για  γκρειπφρουτ ή πορτοκαλι) ή οποιοδηποτε αρωμα επιθυμειτε!!!

ΧοΧο, Ναυσικα